Nieuwsbericht

Belparkeren in Harderwijk van start

Gepubliceerd op 04 September 2017

Met een openingshandeling heeft wethouder Jeroen de Jong het belparkeren mogelijk gemaakt. Vanaf 1 september 2017 kunnen automobilisten hun auto parkeren en het parkeertarief betalen via hun parkeerprovider.

Met een openingshandeling heeft wethouder Jeroen de Jong het belparkeren mogelijk gemaakt.

Op verschillende parkeerplaatsen kan voortaan met behulp van een mobiele telefoon via een parkeerprovider betaald worden voor het parkeren van de auto. Dat zijn parkeerlocaties zonder slagbomen. Voor de parkeerplaatsen waarvoor belparkeren van toepassing is, is op de parkeerzuil een code aangegeven.

Belparkeren

Met belparkeren kan snel, veilig en alleen voor de exacte parkeertijd worden betaald. Bij belparkeren is het niet nodig om bij de parkeerautomaat een parkeerkaartje te kopen. Alles gaat op basis van het kenteken. De parkeercontroleurs scannen het kenteken van uw auto en kunnen zo zien of betaald is. Belparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt dus niet uit of de automobilist een abonnement of prepaid-kaart heeft.

Dienstverlening

Met deze wijze van betaald parkeren wil de gemeente de dienstverlening aan bezoekers verbeteren. Het aanbod past bij de huidige tijd en bij de gastvrijheid die de gemeente wil hebben ten opzichte van haar bezoekers.