Downloads

Downloads Open Parkeerdata

Technische ondersteuning

De RDW biedt technische ondersteuning in de vorm van een handleiding (in pdf) en een discussiegroep. De handleiding bevat een beschrijving (data dictionary) van de dataset en hun betekenis. In de discussiegroep kunnen gebruikers ervaringen en oplossingen uitwisselen.
 
Meer informatie vindt u in onderstaande documenten. Wij verzoeken u nadrukkelijk deze documenten te lezen alvorens u gebruik gaat maken van de dataset.

Dynamische parkeerdata

Via het dataplatform van de RDW bieden commerciƫle parkeerbedrijven near real time data van de beschikbaarheid van parkeerplaatsen aan. Het gaat hierbij om data van commerciƫle exploitanten die onder bepaalde voorwaarden en in een bepaalde vorm aangeboden wordt. Beide staan beschreven in de Standaard voor Publicatie Dynamische Parkeerdata (SPDP) v2.0. In onderstaande beschrijving vindt u hoe u gebruik kunt maken van de dynamische parkeerdata.

Publicatie Socrata

Deze publicatie is te vinden op het Socrata portaal via opendata.rdw.nl. In dit portaal vindt u (vanaf 2015) naast Open Parkeerdata ook andere datasets van de RDW.