Parkeerders

Parkeerders

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) is een instrument waarmee gemeenten digitaal parkeren mogelijk kunnen maken.

U als parkeerder heeft niet rechtstreeks met het Servicehuis te maken, het SHPV heeft contact met gemeenten. Maar het SHPV levert u wel voordelen op.

Digitaal parkeren komt in steeds meer gemeenten voor. Via een parkeerautomaat of uw eigen telefoon geeft u uw parkeerplaats, uw kenteken en de begintijd door. Als u wegrijdt, geeft u de eindtijd van de parkeersessie door. U betaalt alleen voor werkelijk gemaakte parkeerminuten. Goedkoper, maar ook makkelijker. Geen gedoe met gepast geld, onvoldoende saldo op de chipknip of creditcards die weigeren. Voor het mobiel parkeren met uw (smart) telefoon moet u wel een abonnement hebben bij een serviceprovider.

SHPV brengt landelijke dekking voor mobiel parkeren dichterbij. Als er meer gemeenten meedoen met mobiel parkeren, kunt u in meer gemeenten op uw manier te betalen voor parkeren. In uw eigen gemeente, maar ook in gemeenten waar u op bezoek gaat. Daar heeft u als parkeerder concreet voordeel bij.

Daarnaast maakt het SHPV ontwikkelingen mogelijk, zoals het slim navigeren naar de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats via uw routeplanner of navigatieapparatuur.

Deelnemende providers voor de SHPV steden zijn onder andere:

SMS Parking: www.smsparking.nl
Parkmobile: www.parkmobile.nl
Parkline: www.parkline.nl
My Order: www.myorder.nl
Yellowbrick: www.yellowbrick.nl
Sunhill: www.sms-park.nl
MKB Brandstof www.mkb-brandstof.nl
ANWB parkeren www.anwb.nl (ANWB maakt gebruik van het netwerk van Yellowbrick)