Aansluiten

Besluitvorming

Heeft uw gemeente interesse in één of meerdere NPR-diensten, dan zult u als gemeente daartoe moeten besluiten. Voor de ene dienst heeft dat meer bestuurlijke gevolgen dan voor de andere:

Registratie van parkeergebieden en –tarieven

Als u vandaag uw parkeerverordening opstuurt, dan gaat de RDW morgen aan de slag om deze te verwerken.

Registratie gehandicaptenparkeerkaarten

Een raadsbesluit is niet nodig. Desgewenst helpt de RDW u met informatie om binnen de gemeente draagvlak te krijgen. Onze accountmanager kan u adviseren over de besluitvorming.

Digitaal parkeren

Wilt u voor digitaal parkeren aansluiten op het NPR, dan adviseert en ondersteunt de RDW u graag om dit voor elkaar te krijgen.

 • Is digitaal parkeren nieuw voor uw gemeente, dan is het eerst zaak om draagvlak te vinden voor dit nieuwe parkeerbeleid. Uiteindelijk is een raadsbesluit nodig. De accountmanager van de RDW kan u helpen met informatie, presentaties, concept-raadsbesluiten en model-businesscases. Daarnaast sluit u een overeenkomst af met de cooperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) om de technische implementatie te realiseren.
 • Is het in uw gemeente al mogelijk om digitaal te parkeren en wilt u dat via het NPR laten verlopen, dan sluit u ook een overeenkomst af met het SHPV. De technische realisatie heeft niet alleen gevolgen voor gemeentelijke instellingen, maar ook voor uw huidige parkeerproviders. Het is raadzaam om ook met hen in contact te treden. De accountmanager van de RDW kan u hierbij adviseren.

De RDW helpt en adviseert

Is de besluitvorming doorlopen, dan faciliteert de RDW gemeenten bij het invoeren van mobiel parkeren via het NPR. Wij geven uw gemeente technische ondersteuning bij het aansluiten op het register. Daarnaast kunt u met al uw vragen bij de RDW terecht. Meer informatie vindt u bij Aansluiten of u kunt uw vragen stellen via het contactformulier.

Instappen in een beproefd systeem

 • Betrouwbaar
  Het NPR is een beproefd systeem dat al in veel gemeentes naar tevredenheid functioneert. U loopt geen risico’s.
 • Versnelde innovatie
  Door in te stappen in het NPR kan uw gemeente op korte termijn innovatieve verbeteringen doorvoeren.
 • Maatwerk
  Dankzij het instapmodel kunt u zelf kiezen welke diensten u afneemt. Zo selecteert u alleen die diensten waar uw gemeente behoefte aan heeft.
 • Kostenbesparing
  Omdat uw gemeente niet zelf het pad naar digitalisering hoeft uit te werken, leidt instappen in het NPR tot een sterke kostenbesparing.
 • Eenvoudige implementatie
  Bij de implementatie kan de RDW u in alle stappen begeleiden.